Tijdschrift voor Agrarisch Recht nr.
Let op! Deze editie is nog niet gepubliceerd en alleen zichtbaar voor de editiebeheerder! Klik rechts op "Editie beheren" om te publiceren.

NB: Non-conformiteit bij de koop van paarden

W.Bruil

Artikel kopen € 79,00 excl. BTW

In plaats van abonneren kunt u dit artikel ook afzonderlijk kopen.

Over non-conformiteit bij de koop van paarden gaat het artikel van M. ten Cate in het aprilnummer van het Land- en Tuinbouw Bulletin (LTB 2008/4, p.7-9). Aan de hand van recente uitspraken van achtereenvolgens de rechtbank Amsterdam van 8 augustus 2007 (LJN: BB4552) en de rechtbank Zutphen van 15 en 20 februari 2008 (LJN: BC4965 en BC4759) bespreekt de schrijver de rechtspositie van zowel de koper als de verkoper in gevallen waarbij het paard na aankoop niet aan de verwachtingen blijkt te voldoen. Zie over dit onderwerp, in het bijzonder over de bewijslastverdeling, tevens het artikel ´Bewijslastverdeling verborgen gebreken bij verkoop van dieren´ van H.M. van Eerten in het maartnummer van het Tijdschrift Agrarisch Recht (Agr.r. 2008, p. 57-60).

U heeft op dit moment geen toegang tot de volledige inhoud van dit product. U kunt alleen de inleiding en hoofdstukindeling lezen.

Wanneer u volledige toegang wenst tot alle informatie kunt u zich abonneren of inloggen als abonnee.


Deel deze pagina:

Nog niet beoordeeld

Bijlage(n)

  • Bijlagen zijn alleen beschikbaar voor abonnees.

Artikel informatie

Type
Actualia
Auteurs
W.Bruil
Auteursvermelding
Ik ben auteur van dit artikel
Onderwerp
Dieren
Datum artikel
Uniek Den Hollander publicatienummer
UDH:TvAR/6634