Tijdschrift voor Agrarisch Recht nr.
Let op! Deze editie is nog niet gepubliceerd en alleen zichtbaar voor de editiebeheerder! Klik rechts op "Editie beheren" om te publiceren.

NB: Onteigening

W.Bruil

Artikel kopen € 79,00 excl. BTW

In plaats van abonneren kunt u dit artikel ook afzonderlijk kopen.

Over de berekening van de bij onteigening te vergoeden schade gaat het artikel ´Dwangbestemming en exploitatieschade´van J.M.E. Cornelissen in het Land- en Tuinbouw Bulletin van juni 2008 (LTB 2008/6-7, p. 7). In het bijzonder wordt ingegaan op het arrest van de Hoge Raad van 15 februari 2008 (Rvdw 2008/222, JOL 2008/118). De Hoge Raad oordeelde dat in geval van een dwangbestemming deze bestemming niet alleen moet worden weggedacht bij de bepaling van de door de onteigening geleden werkelijke schade (de grondwaarde), maar dat deze bestemming ook moet worden weggedacht bij de bepaling van de door de onteigening geleden exploitatieschade (het verlies van de reële mogelijkheid om door de voorgenomen ontwikkeling van de grond exploitatiewinst te behalen).

U heeft op dit moment geen toegang tot de volledige inhoud van dit product. U kunt alleen de inleiding en hoofdstukindeling lezen.

Wanneer u volledige toegang wenst tot alle informatie kunt u zich abonneren of inloggen als abonnee.


Deel deze pagina:

Nog niet beoordeeld

Bijlage(n)

  • Bijlagen zijn alleen beschikbaar voor abonnees.

Artikel informatie

Type
Actualia
Auteurs
W.Bruil
Auteursvermelding
Ik ben auteur van dit artikel
Onderwerp
Zakelijke rechten
Datum artikel
Uniek Den Hollander publicatienummer
UDH:TvAR/6933