Tijdschrift voor Agrarisch Recht nr.
Let op! Deze editie is nog niet gepubliceerd en alleen zichtbaar voor de editiebeheerder! Klik rechts op "Editie beheren" om te publiceren.

NB: Transport

W.Bruil

Artikel kopen € 79,00 excl. BTW

In plaats van abonneren kunt u dit artikel ook afzonderlijk kopen.

De minister heeft bij de beantwoording van Kamervragen bevestigd dat de toepassing van de beleidsregels dierenwelzijn voor stahoogten voorlopig wordt opgeschort (Aanhangsel Handelingen II 2008/09, nr. 3532). De minister wil onderzoeken of een andere invulling van de normen het welzijn van dieren tijdens het transport eveneens afdoende kan borgen. Zij gaat hiertoe in overleg met de sector en de dierenbescherming. Voornoemde beleidsregels waren bedoeld ter verduidelijking van de Transportverordening ten aanzien van de stahoogtes. Deze verordening stelt slechts dat dieren over ‘voldoende’ stahoogte moeten beschikken en niet in hun natuurlijke bewegingen mogen worden belemmerd. Welke hoogte als voldoende stahoogte kan worden beschouwd, bleek in de praktijk niet altijd even duidelijk.

U heeft op dit moment geen toegang tot de volledige inhoud van dit product. U kunt alleen de inleiding en hoofdstukindeling lezen.

Wanneer u volledige toegang wenst tot alle informatie kunt u zich abonneren of inloggen als abonnee.


Deel deze pagina:

Nog niet beoordeeld

Bijlage(n)

  • Bijlagen zijn alleen beschikbaar voor abonnees.

Artikel informatie

Type
Actualia
Auteurs
W.Bruil
Auteursvermelding
Ik ben auteur van dit artikel
Onderwerp
Dieren
Datum artikel
Uniek Den Hollander publicatienummer
UDH:TvAR/7938