Tijdschrift voor Agrarisch Recht nr.
Let op! Deze editie is nog niet gepubliceerd en alleen zichtbaar voor de editiebeheerder! Klik rechts op "Editie beheren" om te publiceren.

NB: Aankondiging van de Vereniging voor Milieurecht:

W.Bruil

Studiemiddag Crisis- en herstelwet Datum: vrijdag 4 december 2009 van 14.00 tot 17.00 uur. Locatie: Hoog Brabant, Radboudkwartier 23, Utrecht (ingang via Hoog Catharijne) Kosten: Leden van de VMR gratis toegang. Niet leden berekenen wij €85 inschrijfkosten. Studenten €25. NOvA punten: Voor deelname aan deze bijeenkomst kunt u 2 NOvA-punten aanvragen. De inschrijfkosten voor de NOvA-punten bedragen €50. Annulering van de bijeenkomst tot uiterlijk 20 november 2009. Na die datum brengen wij

Artikel kopen € 79,00 excl. BTW

In plaats van abonneren kunt u dit artikel ook afzonderlijk kopen.

inschrijfkosten in rekening. Op korte termijn wordt in de Tweede Kamer gesproken over het wetsvoorstel Crisis- en herstelwet. De wet stelt regels voor de versnelde ontwikkeling en verwezenlijking van ruimtelijke en infrastructurele projecten en voor projecten op het gebied van duurzaamheid, energie en innovatie. Het betreft onder meer projecten voor windenergie, infrastructuur en stedelijke ontwikkeling zoals de nieuwe zeehaven bij IJmuiden, de IJ-oevers bij Amsterdam, de Stadshavens in Rotterdam, windmolens in het Wieringermeer. Daarnaast wijzigt de wet diverse bestaande wetten om tot een versnelling van de besluitvorming te komen. Tijdens deze studiemiddag van de Vereniging voor Milieurecht wordt het wetsvoorstel Crisis- en herstelwet besproken door drie sprekers: - Prof. mr. A.G.A. Nijmeijer, hoogleraar bestuursrecht, in het bijzonder omgevingsrecht, bespreekt de inpassing van de wet in het omgevingsrecht en de bijdrage aan duurzaamheid. Hij besteedt aandacht aan een aantal bijzondere wetten (zoals de Natuurbeschermingswet) en de ontwikkelingen als de warmtekoudeopslag. - De heer mr. H.J. van Gierveld, Ministerie van Verkeer en Waterstaat spreekt over de gebiedsontwikkelingsplannen, experimenteergebieden en geconcentreerde besluitvorming woningbouwlocaties. - De heer mr. G. van der Veen, advocaat bij AKD Prinsen van Wijmen, spreekt over de bestuursprocesrechtelijke consequenties van de Crisis- en herstelwet. - Mw. mr. dr. M. Visser, bestuurslid VMR, en advocaat bij Boekel de Nerée en onderzoeker bij het Centrum voor Milieurecht (UvA) treedt deze middag op als voorzitter.

U heeft op dit moment geen toegang tot de volledige inhoud van dit product. U kunt alleen de inleiding en hoofdstukindeling lezen.

Wanneer u volledige toegang wenst tot alle informatie kunt u zich abonneren of inloggen als abonnee.


Deel deze pagina:

Nog niet beoordeeld

Bijlage(n)

  • Bijlagen zijn alleen beschikbaar voor abonnees.

Artikel informatie

Type
Actualia
Auteurs
W.Bruil
Auteursvermelding
Ik ben auteur van dit artikel
Onderwerp
Diversen
Datum artikel
Uniek Den Hollander publicatienummer
UDH:TvAR/7999