Tijdschrift voor Agrarisch Recht nr.
Let op! Deze editie is nog niet gepubliceerd en alleen zichtbaar voor de editiebeheerder! Klik rechts op "Editie beheren" om te publiceren.

NB: Successierechten

W.Bruil

Artikel kopen € 79,00 excl. BTW

In plaats van abonneren kunt u dit artikel ook afzonderlijk kopen.

In het Land- en Tuinbouwbulletin is gepubliceerd een artikel van A.J.F. Sinac getiteld ‘Waardering voor het successierecht van agrarisch ondernemingsvermogen in een nalatenschap’ (LTB 2009/11-12, p. 10-14). Aan de hand van een uitspraak van de Rechtbank Haarlem van 22 september 2009 (LJN BJ8177) laat de auteur zien dat de problemen rondom de bedrijfsopvolgingsfaciliteit met betrekking tot niet-voortzetters nog steeds actueel zijn en dat het feit dat de agrarische ondernemer in gemeenschap van goederen is gehuwd tot een verrassende uitkomst kan leiden. De casus illustreert volgens de auteur tevens het belang van de voorgestelde wetswijziging van de Successiewet 1956 alsmede het belang om testamenten en de redactie en uitwerking van overnamerechten in samenwerkingsovereenkomsten nog eens tegen het licht te houden.

U heeft op dit moment geen toegang tot de volledige inhoud van dit product. U kunt alleen de inleiding en hoofdstukindeling lezen.

Wanneer u volledige toegang wenst tot alle informatie kunt u zich abonneren of inloggen als abonnee.


Deel deze pagina:

Nog niet beoordeeld

Bijlage(n)

  • Bijlagen zijn alleen beschikbaar voor abonnees.

Artikel informatie

Type
Actualia
Auteurs
W.Bruil
Auteursvermelding
Ik ben auteur van dit artikel
Onderwerp
Fiscaal recht
Datum artikel
Uniek Den Hollander publicatienummer
UDH:TvAR/8261