Tijdschrift voor Agrarisch Recht

Links

Instituut voor Agrarisch Recht
Het Instituut voor Agrarisch Recht, opgericht in 1993, houdt zich bezig met de "bevordering van de beoefening van het agrarisch recht". Het agrarisch recht is van groot belang, zowel voor de landbouwbedrijven, de bedrijven die daarmee te maken hebben, bijvoorbeeld de in deze sector werkzame dienstverleners, als voor de overheid. Als we het agrarisch recht ruim nemen - en dat doet het Instituut - omvat het een dwarsdoorsnede van publiek- en privaatrecht. Om enkele onderwerpen te noemen: grondgebruiksrecht (pacht, eigendom), ruimtelijke ordening, natuurbescherming, algemene voorwaarden, marktordeningsrecht (productiequota), erfrecht, rechtspersonenrecht, milieurecht (mest, emissie), waterrecht, dierenrecht, landbouwkwaliteitsrecht. De bevordering van de kennis en ontwikkeling op al deze rechtsgebieden is de zorg van de raad van toezicht, de wetenschappelijke raad en het bureau van de Stichting Instituut voor Agrarisch Recht.

Ministerie voor landbouw, natuur en voedselkwaliteit
Op deze site van het ministerie zijn pers- en nieuwsberichten, kamerstukken, toespraken, publicaties en video's te zien. Ook zijn er dossiers te bekijken over diverse onderwerpen

Wageningen University
Wageningen University is een van de belangrijkste internationale universiteiten met opleidingen en onderzoek op het gebied van gezonde voeding en leefomgeving.

Europa Nu
Site van Europees Parlement, Bureau Nederland & Parlementair Documentatie Centrum Ul.

Deel deze pagina:

Informatie

Uitgeverij Den Hollander BV is een uitgeverij van wetenschappelijke juridische uitgaven sinds 1997 en geeft hoog gekwalificeerde specialistische tijdschriften en afgeleide producten uit die noodzakelijk zijn voor een goede beroepsuitoefening op de desbetreffende rechtsgebieden voor advocaten, rechters, wetenschappers en juristen en compliance officers bij beursgenoteerde ondernemingen, financiƫle instellingen en overheden.

  • Uitgeverij Den Hollander B.V.
  • Postadres
    Boomkampsweg 1
  • 7245 WC Laren
  • telefoon 0570-751 225
  • e-mail info@denhollander.info
  • KvK-nummer 75960532
  • BTW-nummer NL8204.26.519B01