Agrarisch Recht Actualia

Actualia

12 april 2021 10:05

Natuurschoonwet (NSW)

Voorwaarden, fiscale faciliteiten,

actualiteiten en meer

Het Instituut voor Agrarisch Recht organiseert een studiemiddag over de Natuurschoonwet 1928 (NSW).

In deze cursus zal onder meer worden ingegaan op de vraag wanneer een landgoed als zodanig kan worden gerangschikt, al dan niet opengesteld. Actueel zijn de nieuwe rangschikkingsvoorwaarden, opgenomen in het per 1 januari 2021 geactualiseerde Rangschikkingsbesluit. Ook wordt uitgebreid ingegaan op alle fiscale voordelen die de Natuurschoonwet met zich brengt, niet alleen op het gebied van de overdrachtsbelasting en de erf- en schenkbelasting, maar ook op het terrein van de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting en de Wet WOZ.

Wanneer een rangschikking vervalt of wanneer anderszins niet voldaan wordt aan de voorwaarden die de Natuurschoonwet stelt, kunnen eerdere fiscale claims alsnog ingevorderd worden. Wat betekent dat in de praktijk en hoe kan e.e.a. voorkomen worden? Deze en andere vragen zullen op de cursus worden beantwoord.

Tot slot zal aandacht besteed worden aan de diverse testamentvormen die wel of juist niet gebruikt kunnen worden bij de vererving van een landgoed en aan de mogelijkheid van de inbreng van een landgoed in een NSW-B.V./N.V. of in een stichting.

Datum en plaats

Datum 12 oktober 2021

Locatie: Fletcher Landgoed Hotel Avegoor,
Zutphensestraatweg 2, 6955 AG ELLECOM

(Afhankelijk van het op dat moment geldende overheidsbeleid.)

Docent

mr. J. (José) de Rooij, José de Rooij juridische
diensten, gevestigd te Zevenbergen

PROGRAMMA

12.30-13.00 uur Ontvangst en broodjeslunch

13.00 uur 1397319796Definities, rangschikkings-

voorwaarden 2021 en

WOZ-waardering

- Doelstelling

- Evaluatie NSW

- Definities

- 1397319796Rangschikkingsvoorwaarden (per 2021)

- Inbreuk op natuurschoon

- Landbouwgronden

- Openstelling

- Bestemmingswaarde

15.00 – 15.15 uur PAUZE

15.15 uur 1397319796Fiscale faciliteiten NSW-landgoed

- Inkomstenbelasting

- Vennootschapsbelasting

- Dividendbelasting

- Overdrachtsbelasting

- Erf- en schenkbelasting

- 1397319796Invordering niet-betaalde

belastingen

- 1397319796Estate planning / testamenten / huwelijkse voorwaarden

- NSW-B.V./N.V. of stichting

17.15 uur EINDE

Docent

Mr. José de Rooij heeft Nederlands recht en Notarieel recht gestudeerd en was tot 2014 notaris in West-Brabant. Zij is gespecialiseerd in vastgoed, in het bijzonder op het gebied van agrarisch recht, erfpachtrecht, projectontwikkeling, appartementsrecht én landgoederen. Sinds 2014 richt zij zich als notarieel juridisch adviseur op o.a. de landgoedeigenaren voor een optimale toepassing van de Natuurschoonwet. Daarnaast is zij als docent verbonden aan FBN Juristen, verzorgt zij voor de databank Via Juridica het onderdeel Natuurschoonwet en is zij auteur van de vastgoedmodellen van PraktijkGenerator.

Deelname en kosten

Wij streven er naar de cursus zo veel als mogelijk fysiek te laten doorgaan. Daarbij staat veiligheid uiteraard voorop: in nauwe samenwerking met de cursuslocatie wordt gezorgd voor een veilige cursusomgeving. Voor het geval het voor u niet mogelijk of wenselijk is om fysiek deel te nemen, bieden wij de mogelijkheid om deze cursus online bij te wonen (via een livestream).

Deelname aan de cursusmiddag kost € 350,00 exclusief 21% BTW. Leden van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR), de Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR), de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) en de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) betalen € 335,00 exclusief 21% BTW.

Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de cursusmiddag het digitale lesmateriaal.

Studiepunten

De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) heeft 3 studiepunten toegekend.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft 4 PE-punten toegekend.

De Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) heeft 3 PE-punten toegekend.

De Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) heeft 4 PE-punten toegekend.

Het Register Belastingadviseurs (RB) heeft in de categorie fiscaal 4 PE-punten toegekend.

De Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat heeft 4 SOMN(BMN) PE-punten toegekend.

Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) heeft 3 facultatieve PE-punten toegekend.

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De opleidingspunten voor deze cursus dienen door advocaten zelf opgevoerd te worden in de jaarlijkse controle (CCV) met overlegging van het bewijs van deelname en het betreffende cursusprogramma. Het volgen van één netto uur onderwijs levert één opleidingspunt op. Zie voor meer informatie: www.advocatenorde.nl/opleiding/cursusaanbod-po

Bewijs van deelname zal na de cursusdag achteraf binnen 6 weken aan de deelnemers toegezonden worden.

Informatie en aanmelding

Instituut voor Agrarisch Recht

Postbus 245

6700 AE WAGENINGEN

T 0317 – 42 41 81

M info@iar.nl

W www.iar.nl

 

Non-conformiteit bij de overdracht van agrarisch onroerend goed (fysiek/online)

De verkoper dient aan de koper een zaak te leveren die aan de overeenkomst beantwoordt. Aan dit conformiteitsvereiste is niet voldaan als de zaak niet de eigenschappen bezit die de koper mag verwachten. In toenemende mate wordt er geprocedeerd over gebreken die na de koop van een (agrarische) onroerende zaak opduiken. Kopers spreken verkopers daar op aan. Te denken valt aan puin in de grond, asbest, onjuiste verbouwingen, ziekten in het land, etc. Deze studieochtend biedt een overzicht van de rechtspraak en bespreekt de relevantie van clausules in koopovereenkomsten, zoals de ouderdomsclausule. Wat kunt u doen om te voorkomen dat na de overdracht problemen ontstaan?

Datum en locatie

Woensdag 12 mei 2021, locatie zal nog bepaald worden

Docent

Mr. Th.C.M. (Dorien) Willemse, senior-raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden

PROGRAMMA

(wijzigingen voorbehouden)

12.30 uur Ontvangst en broodjeslunch

13.00 uur Welkom, inleiding en overzicht

13.05 uur Conformiteit

– Wat mag de koper verwachten

– 1397319796Rol van mededelings- en onderzoeksplichten

14.45 – 15.00 uur Pauze

15.00 uur Non-conformiteit

– 1397319796(Non) conformiteit bij agrarisch onroerend goed

– Verontreiniging

– Varia

– Artikel 7:15 BW

– Agrarische bestemming

– 1397319796Betekenis clausules in koopaktes

– Ouderdomsclausules

– (On)bekendheidsclausules

17.15 uur Einde

Docent

Mr. Th.C.M. (Dorien) Willemse is werkzaam bij het Hof Arnhem-Leeuwarden en voorzitter van de Pachtkamer en Centrale Grondkamer aldaar. Naast het pachtrecht in brede zin, behandelt zij zaken op het gebied van zakenrecht, burenrecht en overeenkomstenrecht. Zij geeft daarnaast cursussen over non-conformiteit, burenrecht en pacht. Ook is zij betrokken als vaardigheidstrainer in de opleiding van nieuwe rechters.

Deelname en kosten

Aan de studiemiddag kunnen maximaal 26 personen fysiek deelnemen. Deelname via livestream is ook mogelijk. Deelname aan de cursusmiddag kost € 350,00 exclusief 21% BTW. Bij dit bedrag is inbegrepen syllabus, koffie/thee en broodjeslunch.

Leden van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR), de Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR), de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) en de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) betalen
€ 335,00 exclusief 21% BTW.

Studiepunten

Bij de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR), de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN), de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB), de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), de Stichting Opleiding Medewerkers in het notariaat (SOMN) en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) worden studiepunten aangevraagd.

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De opleidingspunten voor deze cursus dienen door advocaten zelf opgevoerd te worden in de jaarlijkse controle (CCV) met overlegging van het bewijs van deelname en het betreffende cursusprogramma. Het volgen van één netto uur onderwijs levert één opleidingspunt op. Zie voor meer informatie: www.advocatenorde.nl/opleiding/cursusaanbod-po

Bewijs van deelname zal na de cursusdag achteraf binnen 6 weken aan de deelnemers toegezonden worden.

Informatie en aanmelding

Instituut voor Agrarisch Recht

Postbus 245

6700 AE WAGENINGEN

T 0317 – 42 41 81

M info@iar.nl

W www.iar.nl

 

 

 

Basiscursus Agrarisch Recht 2021

Het Instituut voor Agrarisch Recht organiseert een Basiscursus Agrarisch Recht in de periode mei t/m oktober 2021 in Wageningen. De Basiscursus bestaat uit 10 bijeenkomsten en start op 5 mei 2021. In de zomerperiode vinden geen bijeenkomsten plaats, het programma wordt 8 september 2021 voortgezet. Laatste cursusdag is op 13 oktober 2021.

Algemeen

Het agrarisch recht is een veelomvattend en zich voortdurend ontwikkelend rechtsgebied. Agrarisch recht omvat privaatrechtelijke aspecten, zoals pacht en bedrijfsopvolging, maar ook publiekrechtelijke onderdelen zoals ruimtelijke ordening, landinrichting, agrarisch milieurecht en productiequota. De Basiscursus Agrarisch Recht heeft een inleidend karakter. In de cursus komen de belangrijkste agrarisch-rechtelijke onderwerpen aan de orde.

Voor wie bestemd?

De cursus is bestemd voor juristen (advocaten, notarissen, adviseurs) die werkzaam zijn in de praktijk en daarin te maken krijgen met het agrarisch recht. De cursus is voorts bestemd voor niet-juristen die in hun werk stuiten op agrarisch-rechtelijke problemen en daarin een algemene, inleidende scholing willen ontvangen. De cursus wordt op academisch niveau gegeven.

Opzet

De cursus is interactief, dat wil zeggen dat van de cursisten een actieve bijdrage wordt verwacht door middel van het schrijven van papers, het opzoeken van regelgeving, rechtspraak en literatuur en het bediscussiëren van stellingen. Er zijn tien bijeenkomsten van vijf uur (middag) voorafgegaan door een broodjeslunch. Bij elke bijeenkomst wordt door de docent een inleiding verzorgd en is er ruim gelegenheid voor het bespreken van door cursisten geleverde schriftelijke bijdragen. Het aantal plaatsen wordt beperkt gehouden vanwege de opzet van de basiscursus: minimaal 5 en maximaal 20 deelnemers. Er is de mogelijkheid om - in overleg met de docenten - eigen praktijkervaringen in de cursus in te brengen. Cursisten ontvangen cursusmateriaal en bij goed gevolg doorlopen van de cursus een certificaat.

Wij streven er naar de basiscursus zo veel als mogelijk fysiek te laten doorgaan. Dat komt de effectiviteit en de interactie ten goede. Daarbij staat veiligheid uiteraard voorop: in nauwe samenwerking met de cursuslocatie wordt gezorgd voor een veilige cursusomgeving.

Voor het geval het voor u niet mogelijk of wenselijk is om fysiek deel te nemen, bieden wij de mogelijkheid om onze basiscursus, zolang er nog beperkende overheidsmaatregelen van kracht zijn, online bij te wonen (via een livestream). U kunt dit kenbaar maken bij opgave voor de cursus.

Docenten

De cursusleiding is in handen van de heren mr. D.W. Bruil en prof. mr. J.W.A. Rheinfeld. Overige docenten zijn mevrouw prof. mr. T.J. Mellema-
Kranenburg, de heer mr. P.L. Seegers en de heer mr. ing. H.J.G.M. Voet.

Te behandelen onderwerpen

Inleiding agrarisch recht

Pacht

Ruimtelijke ordening

Landinrichting en reconstructie

Landbouw en natuur

Agrarisch milieurecht

Bedrijfsoverdracht

Rechtsvormen landbouwbedrijf

Fiscaal agrarisch recht / financiële administratie / jaarrekening

Marktordeningsrecht / productiequota

Cursusdata

Woensdag 5 mei 2021
Woensdag 19 mei 2021
Woensdag 2 juni 2021
Woensdag 16 juni 2021
Woensdag 30 juni 2021
Woensdag 7 juli 2021
Woensdag 8 september 2021
Woensdag 15 september 2021
Woensdag 29 september 2021
Woensdag 13 oktober 2021

Locatie

De bijeenkomsten worden gehouden in WICC
Hotel & Congrescentrum, Lawickse Allee 9, 6701 AN
Wageningen, van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Kosten

De cursus kost € 3.750,00 (exclusief 21% BTW),
inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en lunch.

Studiepunten

De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) heeft 2 studiepunten per studiedag toegekend met een maximum van 12 studiepunten.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft 45 PE-punten toegekend.

De Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) heeft 40 PE-punten toegekend.

De Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) heeft 40 PE-punten toegekend.

Het Register Belastingadviseurs (RB) heeft in de categorie fiscaal 45 PE-punten toegekend.

De Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat heeft 20 SOMN(BMN) PE-punten toegekend.

Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) heeft 12 PE-punten (facultatief werkkamer LV) toegekend.

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De opleidingspunten voor deze cursus dienen door advocaten zelf opgevoerd te worden in de jaarlijkse controle (CCV) met overlegging van het bewijs van deelname en het betreffende cursusprogramma. Het volgen van één netto uur onderwijs levert één opleidingspunt op. Zie voor meer informatie: www.advocatenorde.nl/opleiding/cursusaanbod-po

Informatie en aanmelding

Instituut voor Agrarisch Recht

Postbus 245

6700 AE WAGENINGEN

T 0317 – 42 41 81

M info@iar.nl

W www.iar.nl

 

Maatschapscontracten in de landbouw

Agrarische ondernemers werken veel samen in het verband van een personenvennootschap, vaak in de familiekring, met partner en/of bedrijfsopvolger, maar ook via een samenwerkingsverband tussen derden.

Voor het opstellen van een goede overeenkomst van maatschap in de landbouw is kennis op het gebied van het civiele recht (waaronder het erfrecht), het fiscale recht en de (bedrijfs)economie (waardering) noodzakelijk.

In deze cursus worden de belangrijkste aandachtspunten bij de agrarische maatschap anno 2021 in kaart gebracht en worden suggesties gedaan voor een goede regeling op die punten, mede aan de hand van concrete voorbeelden. Enige civiele en fiscale basiskennis wordt verondersteld. De cursus is bedoeld voor juristen en fiscalisten werkzaam in de land- en tuinbouw en voor adviseurs in deze sector die fiscale overwegingen bij hun adviezen moeten betrekken.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor advocaten, adviseurs, overheid, rentmeesters en taxateurs, die te maken hebben met de fiscale en civielrechtelijke aspecten van maatschappen.

Datum en locatie

Donderdag 10 juni 2021, locatie wordt op een later moment bekendgemaakt.

Docenten

prof. mr. T. (Tea) Mellema-Kranenburg

Tea is notaris bij Verhees Notarissen te Katwijk, gespecialiseerd in het erfrecht en huwelijksvermogensrecht. Daarnaast is zij hoogleraar familierecht aan de Universiteit van Leiden. Zij is gepromoveerd op "De legitieme portie" en publiceert regelmatig met name op het gebied van het erfrecht en huwelijksvermogensrecht en hiermee verband houdend agrarische bedrijfsopvolging. Voorts is zij raadsheer-plaatsvervanger in het Hof 's-Hertogenbosch.

mr. A. (André) Verduijn RB

André is senior belastingadviseur en Hoofd Vaktechniek Fiscaal Juridisch bij Countus accountants + adviseurs te Zwolle. Regelmatig verzorgt hij cursussen en lezingen op agro-fiscaal gebied en publiceert hij in vakbladen.

PROGRAMMA

(wijzigingen voorbehouden)

09.00 uur Ontvangst met koffie/thee

09.30 uur Welkom

09.35 uur De maatschap civielrechtelijk

1397319796prof. mr. T. (Tea) Mellema-
Kranenburg

- Geldend recht – algemeen

- 1397319796Vertegenwoordigings-, beheers-
en bestuursbevoegdheid

- Waardering

- Meerwaardeclausule

10.45 – 11.00 uur PAUZE

11.00 uur Fiscale aspecten maatschap 1

mr. A. (André) Verduijn RB

- 1397319796Vormen van een personenvennootschap, KvK, RVO en BTW

- 1397319796Inbreng: inbrengwaarde, stille reserves en herwaardering landbouwgrond

- 1397319796Subjectieve onderneming, kapitaal- en privérekening, jaarwinst en belang

- Winstverdeling

12.30 – 13.15 uur LUNCH

13.15 uur 1397319796Het komende personenvennootschapsrecht

prof. mr. T. (Tea) Mellema-

Kranenburg

- 1397319796Concept-wetsvoorstel

personenvennootschappen

14.00 uur Fiscale aspecten maatschap 2

mr. A. (André) Verduijn RB

- 1397319796Overnamebepalingen: waardering en meerwaardeclausules

- 1397319796Personenvennootschappen en de bedrijfsopvolgingsregeling in de schenk- en erfbelasting

- Samenwerking tussen derden

- 1397319796Overdrachtsbelasting en omzetbelasting

15.30 uur EINDE

Deelname en kosten

Deelnemers ontvangen voorafgaande aan de cursusmiddag het digitale lesmateriaal. Op de dag zelf wordt de papieren versie van de syllabus uitgereikt aan diegenen die dat willen.

Deelname aan de cursus kost € 475,00 exclusief 21% BTW. Bij dit bedrag is inbegrepen syllabus, broodjeslunch en koffie/thee. Voor leden van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR), de Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR), de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) en de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) bedragen de kosten € 460,00 exclusief 21% BTW.

Studiepunten

Bij de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR), de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN), de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB), het Register Belastingadviseurs (RB), de Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat (SOMN) en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) worden studiepunten aangevraagd.

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De opleidingspunten voor deze cursus dienen door advocaten zelf opgevoerd te worden in de jaarlijkse controle (CCV) met overlegging van het bewijs van deelname en het betreffende cursusprogramma. Het volgen van één netto uur onderwijs levert één opleidingspunt op.

Zie voor meer informatie: www.advocatenorde.nl/opleiding/cursusaanbod-po

Bewijs van deelname zal na de cursusdag achteraf binnen 6 weken aan de deelnemers toegezonden worden.

Informatie en aanmelding

Instituut voor Agrarisch Recht

Postbus 245

6700 AE WAGENINGEN

T 0317 – 42 41 81

M info@iar.nl

W www.iar.nl

 

Burenrecht

(Herhaling cursus 2020)

Het Instituut voor Agrarisch Recht organiseert een cursusochtend over allerlei geschillen die tussen buren kunnen ontstaan. Bij deze cursusochtend worden de rechtsregels die dergelijke conflicten beheersen behandeld, onder de vlag “burenrecht”. Onder het burenrecht wordt verstaan al hetgeen in zakenrechtelijk opzicht kan spelen tussen eigenaars en gebruikers van naburige percelen. Tal van onderwerpen komen aan de orde, waaronder: grensgeschillen, verjaring, erfdienstbaarheden, bomen en vensters nabij de erfgrens en splitsing en samenvoeging van percelen. Deze kennis is onmisbaar voor de agrarische jurist, advocaat, notaris, rentmeester, makelaar en adviseur.

Datum en locatie

Woensdag 10 november 2021, locatie zal nog
bepaald worden

Docent

mr. Th.C.M. (Dorien) Willemse, senior-raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden

PROGRAMMA

(wijzigingen voorbehouden)

12.30 – 13.00 uur Ontvangst en broodjeslunch

13.00 uur Burenrecht I

mr. Th.C.M. (Dorien) Willemse

- 1397319796Geregeld burenrecht (scheidsmuren, vensters, beplanting, etc.)

- 1397319796Ongeregeld burenrecht (hinder)

14.45 – 15.00 uur Pauze

15.00 uur Burenrecht II

mr. Th.C.M. (Dorien) Willemse

- 1397319796Verkrijging van erfdienstbaarheden en eigendom door verjaring

- 1397319796Mandeligheid, noodweg, buurweg

- 1397319796Splitsing en samenvoeging van percelen

17.15 uur Einde

Docent

mr. Th.C.M. (Dorien) Willemse is werkzaam bij het Hof Arnhem-Leeuwarden en voorzitter van de Pachtkamer en Centrale Grondkamer aldaar. Naast het pachtrecht in brede zin, behandelt zij zaken op het gebied van zakenrecht, burenrecht en overeenkomstenrecht. Zij geeft daarnaast cursussen over non-conformiteit, burenrecht en pacht. Ook is zij betrokken als vaardigheidstrainer in de opleiding van nieuwe rechters.

Deelname en kosten

Deelname aan de cursusochtend kost € 350,00 exclusief 21% BTW. Bij dit bedrag is inbegrepen syllabus, koffie/thee en broodjeslunch.

Leden van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR), de Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR), de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) en de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) betalen
€ 335,00 exclusief 21% BTW.

Studiepunten

De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) heeft 3 studiepunten toegekend.

De Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) heeft 4 PE-punten toegekend.

De Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) heeft 4 PE-punten toegekend.

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft 4 PE-punten toegekend.

De Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat (SOMN) heeft 3 PE-punten toegekend.

Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) heeft 3 PE-punten toegekend.

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De opleidingspunten voor deze cursus dienen door advocaten zelf opgevoerd te worden in de jaarlijkse controle (CCV) met overlegging van het bewijs van deelname en het betreffende cursusprogramma. Het volgen van één netto uur onderwijs levert één opleidingspunt op. Zie voor meer informatie: www.advocatenorde.nl/opleiding/cursusaanbod-po

Bewijs van deelname zal na de cursusdag achteraf binnen 6 weken aan de deelnemers toegezonden worden.

Informatie en aanmelding

Instituut voor Agrarisch Recht

Postbus 245

6700 AE WAGENINGEN

T 0317 – 42 41 81

M info@iar.nl

W www.iar.nl

Deel deze pagina:

Informatie

Type
Actualia
Bijlage
Datum gepubliceerd