Tijdschrift voor Internetrecht

Boeken

Jurisprudentie Internetrecht

 

Internetrecht was nog betrekkelijk onbekend toen In 2003 de eerste jurisprudentiebundel verscheen. In die tijd was het vooral rechtspraak, veelal van kanton en rechtbank, waar juridische internet kwesties aan de orde kwamen. Inmiddels is er ook veel wetgeving, literatuur en bestaat het Tijdschrift voor Internetrecht al bijna 12 jaar. Jurisprudentie blijft een belangrijke en nuttige bron voor het internetrecht.

In dit boek hebben we de 51 deelonderwerpen opgenomen, verdeeld over 17 hoofdstukken. Ieder onderwerp wordt ingeleid en gevolgd door korte beschrijvingen van enkele relevante uitspraken van de afgelopen 4 jaar.

Van de bijna 300 opgenomen uitspraken is de meerderheid van de Rechtbank (54%). Voor de ontwikkeling van het internetrecht zijn ook deze uitspraken van belang. Daarnaast zijn er 57 arresten van Gerechtshoven en 25 van de Hoge Raad opgenomen. Het bestuursrechtelijke trio hoogste rechters is ook goed vertegenwoordigd, namelijk Centrale Raad van Beroep (13), Raad van State (8) en College voor beroep en bedrijfsleven (6). Tenslotte 20 uitspraken van het Hof van Justitie van de EU en 6 uitspraken van het EHRM.

Het boek kan in het onderwijs gebruikt worden in vakken als ICT recht of internetrecht, praktijkjuristen en wetenschappers kunnen het als naslagwerk gebruiken en het leent zich ook als een rijke, geïllustreerde kennismaking met het vakgebied Internetrecht.

Redactie:
M. van der Linden
A.R. Lodder

Verschijningsdatum: september 2019

ISBN: 978-90-77847-121

aantal pagina's: ca. 280

prijs: €75,- exclusief btw. (exclusief verzendkosten); Prijswijzigingen voorbehouden.

serie: Serie voor de rechtspraktijk deel 8

Bestellen: klik hier om het boek via e-mail te bestellen.

Download hier de inhoudsopgave in pdf-formaat.

Deel deze pagina:

Informatie

Uitgeverij Den Hollander BV is een uitgeverij van wetenschappelijke juridische uitgaven sinds 1997 en geeft hoog gekwalificeerde specialistische tijdschriften en afgeleide producten uit die noodzakelijk zijn voor een goede beroepsuitoefening op de desbetreffende rechtsgebieden voor advocaten, rechters, wetenschappers en juristen en compliance officers bij beursgenoteerde ondernemingen, financiƫle instellingen en overheden.

  • Uitgeverij Den Hollander B.V.
  • Postadres
    Boomkampsweg 1
  • 7245 WC Laren
  • telefoon 0570-751 225
  • e-mail info@denhollander.info
  • KvK-nummer 75960532
  • BTW-nummer NL8204.26.519B01