De vrijwilligheid voorbij? Vier vragen over Due Diligence wetgeving
dr. S.J. Rombouts1Artikel kopen € 79,00 excl. BTW
In plaats van abonneren kunt u dit artikel ook afzonderlijk kopen.
Het Due Diligence onderzoek waarbinnen bedrijven een risicoanalyse van mogelijke mensenrechtenschendingen in de handelsketen uitvoeren, vormt de kern van regulering op het gebied van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het huidige instrumentarium op dit gebied kent een grotendeels vrijwillig karakter, maar op verschillende niveaus (nationaal, regionaal, internationaal) is bindende wetgeving in opkomst, zo ook in Nederland. Voor een juiste uitvoering van Due Diligence onderzoek is een goed begrip nodig van (a) het internationaal normatief kader; (b) de te respecteren mensen- en arbeidsrechten en (c) de stappen uit het Due Diligence onderzoek. Deze bijdrage belicht deze elementen en de bouwstenen voor toekomstige wetgeving en analyseert of het ontwikkelen van nationale wetgeving wenselijk is.
Het bedrijfsleven speelt een cruciale rol bij het aanpakken van sociale, economische en ecologische problemen in een steeds verder globaliserende economie. Deze brede...
U heeft op dit moment geen toegang tot de volledige inhoud van dit product. U kunt alleen de inleiding en hoofdstukindeling lezen.
Wanneer u volledige toegang wenst tot alle informatie kunt u zich abonneren of inloggen als abonnee.