Tijdschrift voor Sanctierecht & Onderneming

Straf- en bestuursrechtelijke handhaving van financieel-economisch recht

2023 nr. 2

Redactie

Hoofdredactie

mr. A. B. Vissers
mr. A.E. van der Wal

Redactie

mr. M. Altena
mr. C. M.I. van Asperen-de Boer
mr. H. J. Bisscheroux
mr. drs. M.J. Blotwijk
mr. R. de Bree
mr. drs. S.R. van Breukelen
mr. T. Felix
mr. F.B.W. Groendijk
mr. dr. A.R. Hartmann
mr. L.E.G. van der Hut
mr. R.P.A. Kraaijeveld LL.M
mr. M.A. Loenen
mr. A.S.M.L. Prompers
mr. J.S. Roepnarain
mr. G.P. Roth
Mr. B.J. Schmitz
mr. A. E. Wilbrink
mr. dr. M.T. van der Wulp

Vaste medewerkers

mr. L.A. Van Bavel
mr. L.J. Bergsma
mr. K.M.G. Demandt
mr. F.A. Dudok van Heel
mr. S.A. Eckhardt
mr. J.G. Geertsma
mr. C.A.M. Janssen
mr. S.D. de Jong
mr. D.J.E. de Kruif
mr. drs. L.J. Leijten
mr. T.S.E. van Nispen
mr. O.S. Pluimer
mr. E.Y van Schaik

Redactiesecretaris(sen)

mr. L.M. Hermans

 

Artikel

Het WODC-rapport over zelfonderzoek en zelfmelden: what's next?

mr. H.J.J. Bisscheroux en A.M. Borel Rinkes1

'Complexe materie', zo vat de minister van Justitie en Veiligheid het meer dan 300 pagina's tellende onderzoeksrapport Zelfonderzoek en zelfmelden van fraude en corruptie door bedrijven samen.[2] Al jaren zijn interne onderzoeken onderwerp van discussie. Ook dit tijdschrift wijdde er in 2020 een themanummer aan.[3] In Den Haag vond men het daarom eens tijd worden voor een onafhankelijk onderzoek naar interne onderzoeken.[4] 1. Inleiding In het onderzoeksrapport worden de potentiële opbrengsten en risico's van zelfonderzoek en zelfmelden van mogel... abonneren of dit artikel kopen.

Ontwikkelingen in het Europese anti-witwasbeleid: de komst van de nieuwe EU-a...

drs. L.G. Groen RA en mr. dr. M. van den Broek1

Dit artikel is het tweede deel van een tweeluik over de ontwikkelingen op het gebied van de preventie van witwassen en financieren van terrorisme op Europees niveau en gaat in op wijzigingen op het gebied van toezicht en handhaving van de anti-witwasregelgeving.[2] In het eerste deel, in de vorige editie, is ingegaan op de voorgenomen verregaande harmonisatie van de materiële normstelling via het EU Single Rulebook. 1. Centralisatie van het anti-witwastoezicht De snelheid van de ontwikkelingen in het toezichtland op het gebied van de bestrijding van ... abonneren of dit artikel kopen.

De Wet Vifo: een effectief middel om ongewenste investeerders buiten de deur ...

mr. N.M. Korstenbroek en mr. L.A. van der Laag1

De Wet Veiligheidstoets investeringen, fusies en overnames ('Wet Vifo') is op 1 juni 2023 in werking getreden.[2] Hiermee introduceert Nederland een algemene investeringstoets, een nieuwe loot aan de stam van toezicht. Deze nieuwe ex ante toets geldt in aanvulling op de bestaande sectorspecifieke investeringstoetsen in de telecom-, energie- en defensiesectoren. Met deze toets zullen diverse transacties vooraf gescreend worden, waarmee risico's voor de nationale veiligheid als gevolg van dergelijke transacties beheerst kunnen worden. Dit zijn risico's zoals de aa... abonneren of dit artikel kopen.

Jurisprudentie

Actualia

Actualiteiten

Arbeidsomstandigheden Deze rubriek wordt verzorgd door mr. F.A. Dudok van Heel.   Rechtbank Overijssel 6 april 2023, ECLI:NL:RBOVE:2023:1241 Een montagebedrijf is door de rechtbank Overijssel op 6 april 2023 in verband met een incident op een bouwplaats te Harderwijk veroordeeld voor overtreding van artikel 32 van de Arbeidsomstandighedenwet. Op 10 september 2020 waren... abonneren of dit artikel kopen.

Deel deze pagina:

Vorige edities

RSS