Tijdschrift voor Internetrecht

2013 nr. 2

Redactie

Hoofdredactie

mr. P. G. van der Putt

Redactie

mr. B.D.P. van der Eijk
mr. I. S. Feenstra
mr. H.A.J. de Jong
mr. K. Konings
mr. C.C. M. Kroeks- De Raaij
mr. M. van der Linden
mr. dr. E.D.C. Neppelenbroek
mr. M. T. M. H. Peeters
mr. E.P.M. Thole
mr. M. Weij
mr. R.J.J. Westerdijk
prof. mr. G-J. Zwenne

Vaste medewerkers

M.V. Avanesian LL.B BSc
mr. ir. A.P. Engelfriet
mr. N. Falot
mr. C. Jeloschek
mr. V.I. Laan
H. W. Roerdink
F. Schemkes
mr. drs. E.F. Vaal
mr. J.J.H. Vos

Redactiesecretaris(sen)

mr. B. de Vos
mr. J.J.H. Vos

 

Artikel

De implementatie van het nieuwe regime voor overeenkomsten op afstand. Is de ...

Christoph Jeloschek en Veerle van Druenen*

In nummer 1 van 2012 van dit tijdschrift1 hebben we al uit­voerig stil gestaan bij de richtlijn betreffende consumen­tenrechten van 25 oktober 2011, die een nieuw regime voor overeenkomsten op afstand introduceert (hierna: de Richt­lijn).2 Daardoor worden, kort gezegd, de twee centrale on­derwerpen van het bestaande regime, de informatieplichten van de handelaar en het herroepingsrecht van de consument, in lijn gebracht met nieuwe technische ontwikkelingen en worden er onduidelijkheden bij de toepassing van de be­staande regels gladgestreken. Bij elke richtlijn rijst vervolge... abonneren of dit artikel kopen.

Het beginsel van nevenschikking bij elektronisch bestuurlijk verkeer: vrije k...

Marga Groothuis*

Bestuurlijk berichtenverkeer in Nederland anno 2013 is hy­bride: terwijl een deel van het verkeer met bestuursorganen digitaal plaatsvindt, geschiedt een ander deel van dat ver­keer nog langs de traditionele, papieren weg.1 Uitgangspunt in afdeling 2.3 Algemene wet bestuursrecht (elektronisch bestuurlijk verkeer) is het beginsel van nevenschikking in enge zin. De burger bepaalt in welke vorm (elektronisch of op papier) het berichtenverkeer plaatsvindt indien het be­stuursorgaan over beide mogelijkheden beschikt.2 Het ve­nijn zit hierbij in de staart: de burger heeft keuzevrijh... abonneren of dit artikel kopen.

Linken naar persoonsgegevens bij executoriale verkopen

Mathieu Paapst*

Annotatie bij Rechtbank ’s-Hertogenbosch, 31 januari 2013, LJN BZ2126 Inleiding De uitspraak van de Rechtbank Den Bosch over de toepas­sing van art. 35 Wbp is om meerdere redenen interessant. Zo geeft de Rechtbank in haar uitspraak een geheel eigen inter­pretatie aan het Wbp-begrip ‘Verantwoordelijke’, en is ze van oordeel dat het sturen van een link naar persoonsgege­vens een verwerking is waarop de wet van toepassing is. De vragen die deze uitspraak oproept op het gebied van het in­vorderingsrecht zijn echter minstens zo interessant, en kun­nen een kleine aardverschuiving teweeg brengen... abonneren of dit artikel kopen.

Jurisprudentie

Jurisprudentie

Onder redactie van Tina van der Linden-Smith, met medewerking van Kea de Raaij

Onder redactie van Tina van der Linden-Smith, met medewerking van Kea de Raaij abonneren of dit artikel kopen.

Wet- en regelgeving

Overig

Fascinerend, fascinerender, …, the smart grid!

Arno Lodder

Fascinerend is het nieuw voorgestelde, aan artikel 6 lid 8 van de Consumentenrichtlijn ontleende, artikel 6:230i lid 4: “(…) In geval van strijd naar inhoud en wijze waarop de informatie wordt verstrekt, zijn de bepalingen van deze afdeling van toepassing.” abonneren of dit artikel kopen.

Opinie. Clueless in the cloud

Sophie in ‘t Veld*

The sky is the limit for cloud computing. Borders are fading and data increasingly flow across the globe. Legislation can­not be applied just for a specific geographical territory as the clouds are drifting. In this digital age, almost everyone uses free online services. But they are not really free; the curren­cy is your personal data. In addition, , We are often not awa­re that providers of services use or hand over this data for all kinds of other purposes, such as law enforcement and sur­veillance. This is particularly true for cloud services, which are not only used by individuals but ... abonneren of dit artikel kopen.

Signaleringen

Onder redactie van Bart Schermer

Plan gepresenteerd om netneutraliteit in Frank­rijk wettelijk vast te leggen abonneren of dit artikel kopen.

Deel deze pagina:

Vorige edities

RSS